GPS gestuurd tour guide

Global Guide Systems heeft jarenlange ervaring met tour guide systemen. Met eigen ontwikkelde software leveren we een flexibele oplossing voor onder andere rondvaart en bussen. Uniek van Global Guide Systems is dat er kosteneffectieve oplossingen zijn voor verschillende configuraties, namelijk GPS en/ of web-based gestuurd.

We bieden twee systemen aan:

AudioGuide 

Deze oplossing bestaat uit een centrale unit met (touch)scherm, die via speakers het geluid aan de toeristen laat horen. De schipper of chauffeur kan via een eenvoudige interface, geoptimaliseerd voor touchschermen, kiezen welke talen en welke route gevaren/gereden gaat worden. De geselecteerde talen worden vervolgens automatisch achter elkaar afgespeeld bij het passeren van een punt.

Het unieke aan dit systeem is dat een route niet gebonden is aan een specifieke volgorde. Als er bijvoorbeeld afgeweken wordt of bewust een andere route gereden of gevaren wordt, dan zal bij het passeren van een punt het bijbehorende verhaal verteld worden, ongeacht de volgorde.

Deze oplossing draait al vele jaren naar grote tevredenheid bij rondvaartboten en sinds kort ook bussen. Dit systeem is een zeer kosteneffectief alternatief voor bijvoorbeeld vaste inbouw van een systeem met kastjes op elke zitplek van de toeristen met verschillende taalkanalen.

GPS gestuurd tour guide

GPS gestuurd tour guide

Wifi Audioguide 

Nu vrijwel iedereen een smart phone heeft, heeft Global Guide Systems een alternatieve oplossing gemaakt. Er wordt een wifi netwerk in de bus of boot opgezet, waarbij de toerist bij het verbinden met de wifi automatisch de app voorgeschoteld krijgt die als audio guide dienst kan doen. De toerist kiest een taal en vervolgens wordt automatisch bij het passeren van een punt het bijbehorende verhaal verteld, direct op de eigen smart phone.

De schipper of chauffeur heeft een eigen scherm, waarop de juiste route geselecteerd kan worden. Dit scherm geeft ook op een visueel inzichtelijke wijze aan welke route gereden of gevaren wordt en welke punten zijn gepasseerd. Dit systeem is in korte tijd realiseerbaar met minimale infrastructuur, waardoor dit een zeer kosteneffectief alternatief is.

Audio Guide

Audio Guide

Download voor meer informatie de product omschrijving wifi-audioguide-flyer.